Vakantiehuis l’etoile bleue en culturele tips

Het vakantiehuis l’etoile bleue is centraal gelegen ten opzichte een schat aan andere culturele bezienswaardigheden, van diverse beroemde middeleeuwse stadjes, indrukwekkende grotten en bekende wijnhuizen.

Wij geven u hieronder vast enkele aanraders in de directe omgeving:

  • In het plaatsje Creysse is een museum waar onder andere een wijnopslagplaats uit de 19e eeuw te zien is en een expositie over de oudste wijngaard in de Bergerac: de Pécharmant.
  • Het kasteel van Montréal in Issac. Een goed bewaard bouwwerk waarin bouwstijlen uit de Middeleeuwen en de Renaissance te ontdekken zijn.
  • De prehistorische grotten rond Les Eyzies. Deze grotten herbergen de voormalige schuilplaatsen van jagers uit de prehistorische tijd. Ook het nationale museum voor de prehistorie is een nécessité.
  • Het mooie stadje Bergerac met het standbeeld van de gelijknamige Cyrano de Bergerac.
  • Het stadje Domme is een goudgele bastide met middeleeuwse poorten. Het ligt op een 212 meter hoge rots. Hierdoor heeft u een prachtig uitzicht over de Dordogne vallei. Het stadje heeft veel van zijn oorspronkelijke karakter behouden en is met de grotten van Domme zeer de moeite waard te bezoeken.
  • Rocamadour: Eén van de beroemdste bedevaartsoorden sinds het jaar 1166. Het is ook nu nog een heilige plaats en een geliefd reisdoel, prachtig gelegen op de top van een rots boven de Alzouvallei.
  • Gouffre de Padirac: Deze enorme krater van 35 meter breed en 75 meter diep ontstond toen een grot instortte. In het uitgebreide gangenstelsel kunt u nu een ondergronds boottochtje tussen de stalactieten maken.
  • Sarlat, een prachtig middeleeuws stadje wat meer middeleeuwse renaissancistische en 17e eeuwse gevels bezit dan enig andere Franse stad. In Sarlat vind u iedere zaterdag één van de beste markten van Frankrijk. In de zomer vindt u er foie gras, walnoten, kazen etc. In het najaar truffels en paddenstoelen. Helaas is het er in de zomer erg druk, dus dan kunt u het beste (voor één keer) héél vroeg uit de veren komen om dit stadje met z´n markt te ontdekken. Maar ondanks de drukte een must.
  • Beynac, een prachtig middeleeuws stadje aan de Dordogne met hoog op de gele kalkrotsen het 13e eeuwse kasteel, vroeger onneembaar, nu bereikbaar te voet en per auto. Het kasteel heeft twee bastions, een grote gotische Salle des Etats, een huiskapel met 16e eeuwse fresco´s en een grote stenen trap.